Remedies en hun werking

Er zijn 38 remedies door dr. Bach ontdekt. 37 van de 38 remedies worden verkregen uit wilde bloemen en bloesems van bomen. Nr. 38 wordt verkregen uit een natuurlijke bron met geneeskrachtige eigenschappen. De resque remedie is een samenstelling van vijf remedies (Impatience, Star of Bethlehem, Cherry plum, Rock rose en Clematis). Deze wordt ook wel de 39e remedie genoemd.

Bach bloesemVoorbeeld: angst kan zich op verschillende manieren voordoen; benoembare alledaagse angst (mimulus), angstig om anderen (red chestnud), onverklaarbare angst (aspen). Zo heeft iedere remedie zijn eigen werking.

De remedies zijn in 7 groepen verdeeld. De groepsnamen hebben nu een nieuwe naam gekregen, tussen ( ) is de oude naam weergegeven.

Uw zorgen overwinnen (angst)
Aspen- Cherry plum- Mimulus- Red chestnud-Rock rose

Ken uzelf (onzekerheid)
Cerato- Gentiaan- Gorse- Hornbeam-Scleranthus- Wild oat

Leef bij de dag (onvoldoende interesse in het hier en nu)
Chestnud bud- Clematis- Honeysuckle- Mustard- Olive- White chestnud- Wild rose

Maak contact met anderen (eenzaamheid)
Heather- Impatience- Water Violet

Blijf bij uzelf (overgevoeligheid voor invloeden en ideeën)
Agrimony- Centaury- Walnut- Holly

Vind hoop en geluk (moedeloosheid of wanhoop)
Crab Apple- Elm- Larch- Oak- Pine- Willow- Star of Bethlehem- Sweet Chestnut

Leven en laten leven (overbezorgd om het welzijn van anderen)
Beech- Chicory- Rock Water- Vervain- Vine

De Bach Bloesemremedies behandelen de individuele persoon en werken op de emotionele gesteldheid. Het effect van de remedies is het omzetten van een negatieve gedachtegang naar een positieve , zodat je emotioneel weer in balans komt. Hierdoor wordt je eigen vermogen tot zelfgenezing gestimuleerd.

Het is verschillend per persoon hoe men reageert op de Bach Bloesems. De één merkt meteen een verschil, terwijl een ander er zelf niets van merkt maar zijn omgeving wel. De verandering gaat in een natuurlijk tempo, zodat je het gemakkelijk kunt volgen.

Reacties: het kan mogelijk zijn dat er onderdrukte symptomen naar boven komen (huiduitslag-emoties) dit kan een onderdeel van het genezingsproces zijn.